Comuna Tunari, Ilfov

Din punct de vedere geografic comuna Tunari se afla in Judetul Ilfov, la o distanta de 8 Km, de municipiul Bucuresti pe soseaua Bucuresti – Pipera – Tunari – Dimieni si are vecinatatile:
la nord Aeroportul Otopeni si comuna Balotesti, de care ne desparte calea ferata Bucuresti – Urziceni;
la sud localittaea Pipera, comuna Voluntari, de care ne desparte calea ferata Bucuresti – Consanta si Soseaua de Centura pe segmentul Otopeni – Stefanesti;
la est comuna Stefanesti;
la vest orasul Otopeni.
Nu avem date precise de cand se poate vorbi aici de o asezare sociala a satului acesta si de
unde isi trage numele. O traditie veche, pastrata din generatie in generatie, arata ca aceasta comuna si-a luat numele de la o veche fabrica de tunuri de ciresari, construita nu departe de Linia de Centura.
Ca forma de relief predomina zona de campie, Campia Vlasiei, cu soluri din categoria cernoziomurilor levigate, bogate in humus, de mare fertilitate si favorabile dezvolarii agriculturii. Principala sursa de apa este lacul de agrement Pasarea, balta Tunari.
Clima, in aceasta regiune este un climat de campie moderat de tranzitie, cu tempreraturi medii anuale de 10-11º C, cu precipitatii de 500 mm / an si secete frecvente; in luna iulie, cea mai calda din an, temperatura medie anuala este de 22 – 23 ºC, zile tropicale (peste 30ºC) in numar de 50-56 anual, fiind favorabila coacerii cerealelor. In ianuarie, luna cea mai rece, media termica este de -3ºC, rezultand o amplitudine de 25 – 26 ºC.

Harta Tunari – interactiva

Harta Tunari

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s